tisdag 4 maj 2010

Den globala nedkylningen

Vaknar upp och upptäcker till min förskräckelse att det snöar ute. Jag är inte förskräckt just för själva snön, det har snöat i maj förr och detta lär försvinna snart igen. Utan det som irriterar mig är att klimaktisterna säkerligen börjar gnugga geniknölarna snart igen, och kommer då komma fram till att den globala uppvärmningen omvandlats till den globala nedkylningen.

Polarisarna kommer växa sig större och Norden invaderas av ONDA isbjörnar i massor. Miljöfascisterna kommer således få mer basmaterial för att lura på folket fler och saftigare miljöskatter. Allt blir som vanligt vill med andra ord...

6 kommentarer:

  1. Jag vet att du är skeptiker och såleds finner det helt omöjligt att detta stämmer. MEN, nu när vi eldar med fossila bränslen skickas en massa koldioxid upp i atmosfären. Detta gör så att när solens varma strålar träffar jorden och ska studsa iväg så fastnar de i atmosfären och studsar tillbaks vilket gör att de ger strålning en gång till och det blir en jeavla massa varmare.

    När det blir varmare kommer isarna att smälta, men det är inte på ytan de smälter, utan långt inne i isen där det bildas små, små, små tunnlar med vatten som i sin tur gör isen bräcklig och det bildas sjöar med is inuti isblocket. Sen kolapsar det och smälter, och vips så har vi förlorat ännumer is som kan reflektera iväg solens värme, som istället träffar havet och värmer det.

    Angående att det kommer bli kallare så kommer Nordpolen smälta lite, det har vi ju redan sett. Då kommer sötvatten porla ner i havet och skapa en obalans melan söt/saltvatten. Detta orsakar i sin tur att Golfströmmen inklusive alla varma strömmar som finns ändrar riktning, och då kommer det bli jävligt kallt för oss europer.

    Hoppas du fattade mina argument som det var menat.
    //Zebbe

    SvaraRadera
  2. Sant är att ozonlagret tar skada av våra utsläpp, men det som knappt nämnts i den svenska debatten (där allt fokus lagts på domedagsteorier) är hur mycket skada ozonlagret verkligen tagit.

    Man kan, grovt, dela in det globala klimatet i två faser; uppvärmning och nedkylning (som byts ut ungefär var 30 år). Dessa faser i sin tur helt naturliga.

    Den senaste uppvärmningen var mellan 1980 - 2000 (samtidigt som debatten om den globala miljöförändringen, förr kallad den globala uppvärmningen och då kallad för växthuseffekten tog fart). Om vi sedan ser till bland annat Climategate och dess efterskalv ser vi att många framstående forskare helt enkelt använt sig av domedagsteorierna för att tjäna poäng åt sin politiska agendas vägnar.

    De senaste forskningsrapporterna visar att Nordpolen inte smälter längre, och att många av de glaciärer (som bland annat visas i Al Gores film) som blivit "torrlagda" är på väg att återställas.

    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1242011/DAVID-ROSE-The-mini-ice-age-starts-here.html

    SvaraRadera
  3. Och då temperaturen går ganska hand i hand med koldioxidutsläppen så är det rätt troligt att vi ska få en höjning rätt snart.

    Det lär ta 50 år innan det händer, men om vi inte börjar nu så kommer vi om 50 år ha tappat många fiskarter i världshaven. Djur kommer dö, översvämmningar och torka. Orkaner och en rad med katastrofer då jordens varma strömmar byter platser. Kallas även för Tipping Point om jag minns rätt. Detta får inte ske, och då kan det vara rätt svårt att börja ändra sig om 49.8 år, inte sant ;)

    SvaraRadera
  4. Som jag skrev ovan så går temperaturen INTE hand i hand med den mängd koldioxid vi släpper ut. Bevisligen har ozonlagret påverkats, men inte till den grad att den gjort någon skillnad och vi ser nu, tio år efter att vi lämnat uppvärmningsfasen att vår planet redan är på väg att återställa sig, vilket kan tyda på att även om vi inte haft dessa faser skulle vi inte märka av koldioxidens verkan på ozonlagret alls.

    Nästa uppvärmning har beräknats komma runt 2030.

    SvaraRadera
  5. När koldioxiden kommer ut i atmosfären har solens strålning svårare att komma ut och stannar i atmosfären, då blir det varmare :)

    SvaraRadera
  6. Den värme som uppstår är såpass liten att den antagligen knappt skulle märkas under en "nedkylning" (vilket vi ser på de senaste rapporterna för Nordamerika och nordeuropa);)

    SvaraRadera