söndag 25 juli 2010

Arvikafestivalen och personligt ansvar

Helt tydligt saknar folket bakom Arvikafestivalen och Galaxen nödvändigt och grundläggande ekonomiskt tänk. Redan förra året hade ekonomin börjat tryta, men man förutsåg att Depeche Mode, Nine Inch Nails och Korn skulle ge utdelning - vilket de också gjorde. Inför årets festivals första bandsläpp satt många förväntansfulla syntare och industrirockare framför skärmarna och väntade, självklart var vi i Camp Fäbod mycket förväntansfulla, och vad är det vi får se? Takida och Babyshambles...

Arrangörerna har själva, stolt bör tilläggas, proklamerat att de medvetet valt att lämna Arvikas syntinriktning bakom sig för att istället nå ut till en bredare, elektronisk, publik. Vad nu Takida och Babyshambles har med elektronisk musik att göra vet jag inte, men tanken kanske är bra om man tror att det är ekonomiskt gångbart att svika sina rötter för att istället ta upp mainstreamkampen med giganter såsom Peace and Love, Way out West och Roskilde.

Nej, Arvika svek sina trognaste fans genom att vända den "riktiga" Arvikamusiken ryggen, fansen svarade genom att vända festivalen ryggen och nu får festivalen ta konsekvenserna. Allt är i sin ordning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar