måndag 12 juli 2010

Littorinaffären

Alla verkar uttala sig om detta, då ska väl jag också göra det?

För det första är det väldigt synd att Almedalens avslut skulle handla om vad en minister kan ha gjort för fyra år sedan, istället för att handla om den politik som diskuterats på Gotland. Att Littorin avgår är dock rätt, om det nu visar sig att han agerat olagligt enligt svensk lag (även om brottet antagligen är preskriberat). Å andra sidan anser jag inte att sexköp är fel, men om man sitter i en regering som aktivt motarbetar människors rätt till sin egen kropp och avtalsfriheten bör man således avgå om man nu sitter på den sortens dubbelmoral.

Vad som också är väldigt synd, bortsett från det faktum att svenskar verkar tycka det är mer intressant med politikers privata affärer än med det stundande valet, är att skittidningen Aftonbladet också har dragit in Littorins påstådda sexchattande i spekulationerna. Sexchattande är, såvitt jag vet, inte olagligt och knappast omoraliskt.

Nej, Littorin har varit en duktig minister och jag kommer minnas honom som en bra man som lidit av en svår skilsmässa och enorm ryktesspridning.

Lycka till med allt du nu tar dig för Sven-Otto!=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar