torsdag 22 april 2010

Israel!

Ute i den stora världen strider Israel för att försvara sin demokrati, frihet och existens mot funtementalistiska terrorister. Med det Kommunistpartiet fördömmer folket i "Landet Lagom" Israels attacker utan att ens tänka en sekund om varför de dömmer ut något.

Israel har all rätt i världen att försvara sig mot angrepp utifrån, inget snack om saken. Israel är också öppna för ett tvåstatslösning. Israel har hjälpt Gaza ekonomiskt i åratal. Men ändå är allt deras fel när de efter 6000 robotattacker inte orkar vända andra kinden till längre.

Självklart lider civila i Gaza och självklart skulle Israel kunna lösa konflikten bättre, men det berättigar absolut inte Israel från att ta till våld om så krävs, vilket situationen i fråga har krävt. Inte skulle vi svenskar låta Skåningarna bomba oss om de mot all förmodan bröt sig loss från Sverige, bildade Republiken Skåne och förklarade Heligt krig mot oss? Nej, då skulle tryckpressarna gå varma om att invadera Skåne och slå ner upproren, men när något händer på andra sidan jorden, då är det lätt att bara "tycka synd om" och inte tänka längre än vad näsan räcker.

Björklund gör bra i att, under dagens debatt, framhäva Israels rätt till existens. Inget annat alternativ finns! Palestina och Gaza har också rätt sin suveränitet och existens, men Hamas har förverkat sin rätt till "immunitet", Israel kan inte längre stå och stampa medan Hamas mördar oskyldiga bara för "att", eftersom Hamas VET att de aldrig någonsin skulle kunna vinna kampen mot Israel.

Det är enbart sorgligt att inte Hamas kan lägga hedern åt sidan och acceptera Israel som stat, och leva sida vid sida för att sedan, kanske tillsammans, ta itu med de andra problemen i Mellan Östern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar