torsdag 22 april 2010

Stenkastarvänstern

Så nu var det dags igen, Sveriges Autonoma Tonårspågar ska ut i krig [mouhahahaha]!

Hur började allt? Islamiska Kulturföreningen ville behålla sin källarloka, som de använt som moské. Fastighetsägaren samtyckte inte, och IK lämnade fastigheten utan något käbbel. Lite senare ser några osnutna ungdomar på TV och fascineras av bilderna från kravallernas Grekland, och tänker samtidigt tillbaka på husockupationerna i grannstaden.

"Varför inte jävlas lite vi också?", tänker de och bestämmer sig för att ockupera fastigheten.

Den 24 november ockuperade man den gamla moskén, men strax efteråt kördes man ut av polis. Tre dagar senare avbryter polisen sin bevakning, och ungdomarna störtar in i lokalen igen.

Efter att ha kört ut dem en andra gång placerar man containrar framför ingången till fastigheten, vilket får ungdomarna att se rött...sedan bryter helvetet lös.

Men vilka är det som slogs då? Som "kämpade för friheten". Ja inte var det Islamiska Kulturföreningen, det var våra kära vänner i bland annat AFAm stenkastarvänstern. Jag tycker synd om de muslimska ungdomar som blev av med sitt frirum, bara det hade väl varit nog, att sedan ett gäng huliganer är tvugna att klampa in och börja slåss är helt sjukt. AFA propagerar för mångfald och noll-rasism, men som en liten upplysning riktad till de maskerade herrarna kan jag med säkerhet påpeka att stenkastning och slagord som "Vi vill se Sverige falla, Jalla Jalla allt åt alla", inte gör det hela lättare.

Jag är inte alltför insatt i hur situationen såg ut i Rosengård, så tänker därför ägna kvällens inlägg åt idioterna som låg bakom det hela. För vad är det som driver dem?

AFA grundades någon gång i september 1993 som en motreaktion mot den växande nynazismen och främlingsfientligheten. Grundidéen var att starta ett politiskt nätverk som skulle kämpa för jämstäldhet, och mot sexism, fascism, kapitalism och homofobi, man skulle demonstreara mot, och kanske spöa ner en och annan nazist. Men efter typ tre dagar tröttnade man på politik och beslöt sig för att bli huliganer istället, men eftersom huliganer är brottslingar var man tvungen att maskera sig [både bildligt och bokstavligt], därför fortsatte man på den "politiska platformen", även om man inte brydde sig så mycket om vad det här med frihet och jämställdhet stod för.

Åren gick, AFA misshandlade nazister, "debaterade" [observera situationstecknen, de som diskuterat med AFA medlemmar vet precis vad jag menar och varför det är så förbannat kul att just prata med dem] och krossade skyltfönster på porrbutiker [att sedan många av de själva älskade porr var ju en annan bit av kakan]. Men det var någonting som fattades, de ville ha mer mediauppmerksamhet, mer mer mer! Så de öppnade en websida där de började skryta omvilka de spöade skiten ur [kan det bli bättre]. De började också kasta sten på "rumsrena" politiker. Till sist försökte de också spränga McDonalds. Just den där biten med McDonalds förstår jag fortfarnade inte...varför? Det var någonting med att ungdomar inte tyckte att arbetsförhållandena var bra, men varför ska man då spränga dessa ungdomar i luften? Jag får inte ihop det riktigt....

"Att några soptunnor sätts i brand står heller inte i propotion till de våld som polisen ritar mot Malmös ungdomar", skriver afa på sin hemsida. Ytterliggare några frågeställningar; varför tutta på soptunnor förihuvudtaget, till vilken nytta bortsett från att det luktar bränt?

Vadå riktar mot Malmös ungdomar? Det är väl klart som fan att polisen blir våldsam om ungdomen i fråga kutar runt på stan och kastar sten! Jag har svårt att sätta mig in i situationen men om alla hade hållt sig till samhällets regler hade inget av det här hänt! Visst, många politiker är överdrivet sega när det gäller att lyssna och agera efter samhällets vilja, men det kommer aldrig bli bättre av att kasta sten, att inte ungdomar förstår det är enbart sorgligt.

Hade en mindre "diskussion" med en autonom ungdom häromdagen. Jag frågade lite rent allmänt hur det blir med personer som ändå vill starta eget i ett anarkistiskt samhälle. Han svarade att folk inte skulle starta några egna företag. Jag frågade då om man skulle förbjuda människor att starta eget [och det vet ju alla är förenligt med demokrati], han svarde då något som fick mig att tappa lusten till att försöka fortsätta hålla en vettig konversation, "Företag är företag, demokrati är demokrati, och demokrati kan inte existera i ett samhälle där det finns privata företag." [härig kille].

Jag frågade honom istället om det inte var så att möjligheten till äganderätt ändå inte var helt förenligt med demokrati? Han påstod då att vi inte lever i en demokrati... Alla har ju inte lika mycket pengar [observant]...

Vår konversation fortsatte, jag tycker att Sverige är rätt demokratiskt när allt kommer omkring, något jag däremot inte tycker är att AFAs metoder är demokratiska. Jag påpekade också att demokrati inte kan fungera i ett totalt socialistiskt land [och att folket i "totalt" socialistiska länder inte tycker att de lever så demokratiskt heller]. Då svarade han med att jag hade rätt [kanske han börjar förstå? hoppas hoppas!]. "[...] eftersom stater inte kan existera i det fullständiga demokratiska samhället" [nej, precis...].

Sedan tröttnade han och sa att han älskade mig....Hans kvinnliga "kollega" kom till hans försvar och började babbla om något som var "röjt"...

AFA, Internetförening för medelklassungar som inte får vara med i AIKs bayfirma för mamma...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar