torsdag 22 april 2010

Vuxna fattar ingenting

Gammalt arbete från ettan jag bara var tvungen att publicera!

”Vuxna fattar ingenting och bör följaktligen utrotas” – så har ungdomar från varenda generation resonerat. Precis som att vi fördummar våra föräldrar till dess att vi själva blir gamla och dumma, så kommer våra ungar att fördumma oss. När vi är små och kan allt så ter sig ofta vuxenvärlden tämligen onödig och överskattad. Det ska ätas grönt, det ska pluggas och det ska till och med sovas! Och allt detta för att på ett smidigt sätt växa upp till knubbiga och flintiga kugghjul i det stora maskineriet. Till vilken nytta? Vi stressar ihjäl oss, får grått hår, tappar förmågan att äta med stängd mun och så småningom dör vi. Det lär väl ändå vara bättre att vara liten då? Eftersom vi vet ju nästan allt.

Likförbannat viker vi oss för systemet och växer upp. Men de är fortfarande de vuxnas fel, för de kan ju inget. Det är vi som har rätt, dessutom är vi tretton år och coolast i hela världen. De vuxnas auktoritet gäller inte för oss! Vi har också lärt oss läsa, kunskaperna vi hämtar från Lunarstorm gör oss överlägsna vuxenheten på alla sätt och vis. Under de tre år som sedan passerar innan vi fyller moppe hinner vi gardera oss med mängder av livsviktig information om varför anarki är det enda rätta, varför det är försvarbart att skolka, varför man är idiot om man inte super sönder skallen under en fest och liknande. Då ska de vuxna lägga sig i med skitargument i stil med, ”Du måste göra kemi läxan”. Vem behöver kunna bemästra kemi i en anarkistisk värld där vi delar på allt? Åtminstone inte jag som ska bli hockeyproffs i USA! Nej, vuxna, och särskillt föräldrar, lider nog av psykiska brister av grövre karaktär. Vadå, - ”Kommunism skulle aldrig fungera”? Det fungerar ju hur bra som hälst i Nordkorea!

När vi fyllt 18, ja då fan ska vi festa! Men inte helt oväntat införs termen ”drogfritt”. Vad vet överhögheterna om droger? De var väl inte ens uppfunna på deras tid? Dessutom så kommer drogerna från Kina, så genom att konsumera droger så stödjer du en välfungerande, kommunistisk stat! Men eftersom kommunism tydligen inte är PK så får vi avstå från det roliga. Om vi skulle göra som de vuxna ville skulle allt vara tråkigt. Då måste man hålla reda på var alla länder ligger och när Gustav Vasa dog. Klockan kan de i alla fall inte, om nu det är till någon tröst. Jag menar, hur svårt kan det vara? Vad vet de som inte vi vet? Vad ger dem rätten att bestämma? När jag blivit rik oc skaffat familj ska jag i alla fall låta mina barn se på så mycket TV som de vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar