torsdag 22 april 2010

Satanism, Luciferianism och svaga individer

Nu har det hänt igen. Vilsna tonåringar har tagit ut sin ilska mot samhället genom att välta gravstenar, och i tron om att få femton sekunder i rampljuset har dessa wikipedialuciferianer ritat en "avancerad satanistisk symbol" (troligen ett pentagram [från Länstidningen Södertälje]) i marken.

Satanism i riktig bemärkelse är en filosofi och ingen religion. Den vänder sig till de individer som lärt sig att se förbi kulturell massmoral och slavbeteende. Likt Rands objektivism och Nietzsches övermänniskoideal handlar det hela om självförverkligande och självständighet (även om självständighet från "kollektivet" är något illusionellt) och inte om att underkasta sig andliga väsen.
Teism handlar till viss del om självförnekelse. Att förneka sin egen frihet, sin egen sexualitet och sina egna intressen av alla de slag. Det kommer alltid finnas de personer som behöver en teistisk fadersgestlat att se upp till, samtidigt som det finns personer som tror på sig själva. Satanister tror på sig själva, vi ser oss själva som vår egen gud och agerar utefter det, sålänge vi inte kränker någon annans rätt till sitt eget jag.
Sedan finns också extra svaga individer. Individer som i brist på självförtroende går så långt att man på rent idiotisk väg skadar andra - för att själv få synas. Dessa två Luciferianer (gravskändning är av en oförklarlig en återkommande del i vissa Luciferianska trosrörelser) hör till denna grupp av svaga individer, obetydliga kräk. Det som gör mig rktigt irriterad är att de använder filosofin Satanism i tron att den handlar om att dyrka "Satan" och att jävlas med folk med annan tro. Det är inte Satanism. När Satanism handlar om att låta din granne vara ifred går dessa flickor in för att såra okänt folk. Det är hemskt och jag hoppas att dessa idioter får ett hårt straff så att de lär sig sin läxa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar